Marine Essence Bamboo Salt Spa Series : Scrub Garam Buluh

Masa company Sahajidah Hai-O launched this scrub (new product line of Marine Essence), i didn’t get excited yet. Lagipun akak bukan jenis pakai scrub. Boleh kira dengan jari laa, sebulan tu pakai sekali pun tidak! 6 bulan sekali kottt hahaha..i thought, alaaa it’s just a scrub je kan? Sama jela kot dengan scrub lain kat luar sana. Nothing’s special, right?

.

That’s where sometimes even your gut’s feeling or instinct is wrong, haha!

.

First time i try this scrub was on my hand, masa tu friend of mine cakap “eh youu, you try this. This is SUPER AWESOME! Exceed my expectation!”. I dengar i pun teruja beb wa cakap lu..coz i know her expectation on most of the thing in life is quite high haha especially in business! Lagipun akak percaya kat dia sebab dia memang suka dan banyak pengetahuan tentang scrub-skincare what not nihh heheh

.

Akak pun mula-mula jual mahal konon, ambil secuit je scrub Marine Essence Garam Buluh ni, sat lagi eh rasa nak mintak secuit lagi. Eh SEDAPNYA BAU DIA!!! Sedap namateyy!!

.

.

Actually kan, kenapa kita perlu scrub? Apakah fungsi scrub untuk kulit?

.

• membersih dan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan mengangkat kotoran yang menyumbat pori-pori.

• membantu kulit bernafas.

• membantu kulit menyerap nutrisi dari pelembab (moisturizer), losyen (lotion), krim (cream), serum kulit dan sebagainya.

.

.

Antara kelebihan Marine Essence Bamboo Salt Scrub atau Skrub Garam Buluh Marine Essence ni:

.

1/ Sesuai untuk semua jenis kulit

2/ Sesuai untuk ibu mengandung, orang tua, orang dewasa

3/ Sesuai untuk kulit sensitif, kulit kering, kulit berminyak, tona warna kulit tidak sekata, sunburn, dan sebagainya

4/ Tidak melekit dan tidak mengeringkan kulit

5/ Boleh digunakan pada muka dan badan (bergantung pada kekerapan dan cara gosokan/scrubbing)

.

Kandungan atau ingredients yang terdapat dalam Marine Essence Bamboo Salt Scrub Garam Buluh ni antaranya ialah:

.

1/ Dirumus khas dengan Bamboo Salt atau Garam Buluh dan Pheno-SFE yang membantu menyihatkan dan meremajakan kulit Awet muda lah lepas ni ye hihihi..

2/ Mengandungi 100% agent pengelupasan semulajadi, natural dan tak menggunakan manik mikroplastik (plastic micro-bead) yang membahayakan ekosistem marin. Agent pengelupasan semulajadi yang digunakan ialah Serbuk Almond dan Walnut.

3/ Diperkaya dengan Shea Butter dan Jojoba Oil yang elok dan bagus sebagai pelembap kulit semula jadi supaya kulit tidak kering dan mengelupas. Kalau ikut pembacaan akak lah, Jojoba Oil ni elok juga untuk pencegahan jerawat or acne weehoo!

4/ Ada terdapat juga Madu dan Vitamin-E untuk memberi kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit yang sihat. Wow! Madu memang raja segala ubat pun kannn!!

5/ Mengandungi Ekstrak Licorice dan Mulberry yang bertindak sebagai agent pencerah yang membantu memberi keserian pada kulit. Wahhh glowing sakan lah muka dan badan kita lepas ni!

6/ Diserikan lagi dengan pati wangian Essential Oils Lavender, Eucalyptus (Minyak Kayu Putih) and Frankincense! Mahalnya semua minyak ni!! Lavender memang kita tahu dah banyak orang guna dalam lotion, minyak wangi, pewangi rumah, bedak, even pencuci toilet pun ada bau Lavender. Premium Beautiful Lotion pun dari Lavender. Meluas sangat dah penggunaannya.. Satu yang paling akak ingat nyamuk tak suka bau Lavender tau! On the other hand, Eucalyptus Oil atau minyak kayu putih orang selalu guna untuk ubat-ubatan herba, bagus untuk antibodi badan, elok untuk yang tengah selsema atau batuk atau kembung perut. Sebab tu banyak telon baby ada campur minyak kayu putih ni.. Tapi kan, kalau korang tanya akak minyak Frankincense tu serius akak tak tahu deknon. Hahaha..tak pernah dengar pun, nak sebut pun tak tahu. Akak siap google pronunciation dia lagi hahaha. Rupa-rupanya kan essential oil Frankincense nih omputih panggil “King of Oils”. Amekkaw! Scrub je pun tapi pakai RAJA MINYAK kau rasaaa!!

.

Macam tak percaya tau dalam 1 jar 200ml Marine Essence scrub ada semua ingredients yang mahal-mahal ni?? Whatt?? Lepas tu harga murah Ya Rabbi!!!!

.

HABIS SOLD OUT 300++ JARS IN LESS THAN 3 DAYS!!!

.

 

Thank you kat diorang nih tukang habiskan stok even kat HQ pun SOLD OUT! Akak select the best 6 selfies je ni padahal ada melambak #spaMElovers out there yang telah mengosongkan rak-rak scrub di stokis dan HQ, alhamdulillah!! Scrub cuci daki sunburn segala ni dah VIRAL SANGAT sampaikan akak nak pakai kat diri sendiri pun berkira-kira sebab stok pakai sendiri dah terpaksa dijual pulakkk!!

TOP QUESTIONS ABOUT Marine Essence Spa Series Bamboo Salt Scrub? Q&A:

.

1/ boleh ke KULIT SENSITIF pakai scrub nih?

Ya Allahh deknonn, kenapa tau kulit sensitif pun boleh guna scrub Marine Essence nih?? Sebab scrub ni ada JOJOBA OIL yg mmg umum tahu bagusnya untuk kulit sensitif ke dehidrated ke oily skin ke, yang boleh membantu melembabkan kulit but at the same time tak over keringkan kulit!

.

2/ boleh ke buat SCRUB MUKA?

Tu antara yang PALING BEST about this scrub Marine Essence! Boleh 2-in-1!! Top to toe. Cuma frekuensi kadar kekerapan nak scrub muka dan badan tu je yang berbeza..kulit muka maybe you can scrub like 1 or 2 times a week, untuk badan pulak hari-hari pun boleh kalau korang nak hehehe..

.

3/ boleh ke scrub ni hilangkan BLACKHEADS atau WHITEHEADS?

Akak yang jenis tak pernah pakai scrub muka ni boleh kata lah kat hidung tu memang ada blackheads sikit lepas tu kat dahi banyak jugak whiteheads, maklumlah iols bukan lah jenis dahi licin. Hihi… Alhamdulillah bila pakai scrub Marine Essence ni dah kurang to almost TIADA BLACKHEADS kat hidung tu and whiteheads pun dah banyak kurang! Sampai ada kawan tanya awat hidung dan kulit muka macam lembab je. SERBUK ALMOND & WALNUT tu banyak membantu untuk sental anasir-anasir jahat nih haha.. lepas tu ada LICORICE, MULBERRY, HONEY & VITAMIN E yg boleh bantu sekatakan warna kulit kita yeayy!

.

4/ Berapa HARGA Marine Essence Bamboo Salt Scrub ni?

1 jar (200ml) RM47 sahaja! Murah kan!!! Banyak sangat ingredient yang mahal-mahal dalam tu and yet harga dia tak sampai RM50 pun!! Macam mana lah tak VIRAL scrub Marine Essence ni! Murah Ya Rabbi untuk scrub sebanyak tu tauu

.

Akak memang sarankan korang kalau nak beli scrub ni kena beli sekali adik beradik dia, biar lengkap satu set Marine Essence SPA DI RUMAH yang korang boleh pakai satu family dari anak sampai mak bapak nenek atok sepupu sepapat semua!

.

Jap akak share gambar adik beradik Scrub Marine Essence ni siap sekali dengan HARGA PROMOSI TERMURAH TAHUN 2018!

.

.

LATEST PROMOSI HARGA TERMURAH PAKEJ KOMBO HOME SPA 2018

.

.

Memang berbaloi-baloi lagi JIMAT bila beli terus pakej kombo tapi kalau nak beli asing-asing pun takde masalah, contact je akak via Whatsapp pun boleh

.

.

.

TESTIMONI DAN REVIEW DARIPADA SATISFIED CUSTOMER MARINE ESSENCE SCRUB VIRAL HIGH DEMAND!!

.

.

Tak menang tangan permintaan SCRUB Marine Essence ni sebab rata-rata yang pakai memang sangat puas hati! Tak percaya?? 

.

Jom tonton VLOG youtube akak ni!!

.

.