Piknik and Berbasikal kat Ayer@8 Putrajaya 

Assalamualaikum uols ?

Apa program uols weekend ni? Olin semalam ada jemputan kenduri kahwin kat Seremban. Cousin Olin yang kahwin. Mak Abah Olin dah ada kat Bangi ni since Jumaat lagi. Oh pada yang tak tahu, Olin dah pindah ke Bandar Baru Bangi dari Bandar Sunway. Yelah nak berulang alik dari Bandar Sunway ke UKM hari-hari jenuh lah kan. So decided to move in to Bangi. Actually kalau uols nak tahu, Olin dah lamaaa sangat berangan nak duduk kat Bangi ni. Bukan apa, family senang nak datang, environment pun tenang. Rupanya setelah anak dua and berhenti kerja untuk sambung belajar baru lah dapat duduk kat Bangi ni kann ?

So ni nak cerita perihal last week. Me and my hubby, we’ve decided nak jalan-jalan bawak anak-anak. Mula-mula kami ke Dengkil, my hubby saje nak bawak tengok buaya kat Paya Indah Wetlands. Ada kolam hippo jugak. Tapi Olin tahu sebenarnya dia tengah recce-recce tempat mancing dia. Hahahah you cannot fool me my dearr ?? takpe I still love you ?

paya indah wetlands dengkil

Olin siap buat contest teka gambar lagi and tahniah pada yang berjaya jawab contest tu. Olin bagi hadiah MinKaffe Kopi Garam Buluh and Shake Me Soya Kurus hari tu. Alhamdulillah yesterday Olin check diorang semua dah dapat hadiah and tak sabar-sabar nak try consume. Tahniah uols!!

Kitorang tak lama pun kat Paya Indah Wetlands tu, dalam 2 jam je gitu.. So lepas tu kitorang decide nak main layang-layang kat Putrajaya. Kitorang lepak kat depan tasik Putrajaya tu, tengok ikan toman bawah jambatan and tengok orang mancing.. Sambil makan pisang goreng. Piknik sangat kann.. heheh

Then dah petang sikit kitorang decide nak pergi Ayer@8. Ada cousins yang duduk kat Putrajaya and pernah post update tentang Ayer@8 ni. Tengok dia naik basikal dengan anak tu macam best je kan hehehe..

olinsafura_ayer@8_putrajaya_basikal4.jpg.jpg

Mula-mula my hubby yang rode the bicycle. Separuh jalan tukar pulak dengan Olin. Masalahnya yang separuh jalan Olin tu naik bukit! Bertuah kannn hahahah.. nasib baik iols pakai Perisai Premium Beautiful. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Premium Beautiful, boleh klik link ni okay 

Harga Premium Beautiful

Mula-mula kan Olin dukung Nafisa dalam baby carrier tu, but after a while penat giler dukung dia sambil cycling tu, kitorang decide letak Nafisa kat depan. Asalnya kitorang takut nak letak dia kat depan sebab takut dia jatuh. Tengok-tengok dia rileks je ni haaa dengan kakak dia..

Sewa basikal ni RM25 for 30 minutes. Ada banyak lagi type of bicycle, ada yang satu seat sekali dengan baby seat, yang tu around RM45 kot 30 minit. Ada yang besar sikit dari kitorang punya basikal ni RM35 untuk 30 minit. 30 minit tu dapat 3-4 kali pusing kawasan Ayer@8 tu kot. Balik rumah, lenguhhh hahaha sebab tak warm-up sebelum cycling tu ? Ni gambar lepas 1st round. Muka masih ada gembira lah sebab belum penat sangat kann hahahaa

Dah lepas 3 round, muka Hanin pun dah macam hape dengan rambut dia mengerbang-ngerbang walaupun dah ikat ala-ala Let It Go dia tu (Hanin panggil Elsa as Let It Go)

Tu jelah cerita kami berpiknik main layang-layang and berbasikal sekitar Putrajaya. Banyak lagi tempat yang kitorang kena pergi. Tempat makan lagi lah kan. Bangi kan memang food heavennnn

Next time kita story mory lagi okayyy

xoxo, 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *