Celgynic Gold: Fat Shooter Tembak Lemak Tepu

Assalamualaikum semuaaa ?

Masa Olin taip ni Olin tengah bekerja dari meja Teh Tarik Place @ DEMC hospital, baru lepas fitting Premium Beautiful untuk client yang balik bercuti dari Dubai seawal 9 pagi, sebelum beliau and family nak masuk Sunway Lagoon. So, lepas siap fitting, Olin terus breakfast. I had about an hour left before next appointment with my biz partner later kat Seksyen 13 Shah Alam. Alah santai-santai je kan bisnes kami ni, asalkan ada internet, ada smartphone, dah boleh dah berbisnes tu. Alang-alang dah guna pun internet tu, biar bagi generate income sikit lah kann.. nak lebih buat lah lebih heheh 

So hari ni actually Olin suka nak share pasal CELGYNIC GOLD. Uols tahu ke apa benda Celgynic Gold nihh?? 

celgynic-gold-fat-shooter-tembak-lemak-tepu

Haa, Celgynic Gold ni ada nama famous dia tau, iaitu..

FAT SHOOTER atau PIL TEMBAK LEMAK

Yelah, mana lah tahukan, apa yang Olin nak share ni boleh bagi solution kat masalah uols kannn. Sebab Celgynic Gold ni memang dah settlekan masalah Olin! 

Yelah, as you know, Olin kan sedang sambung belajar, dengan anak kecil, family, bisnes lagi. Nak fokus memang lah susahhh ? 

Alhamdulillah sejak consume Celgynic Gold ni, Olin boleh FOKUS BELAJAR dalam kelas, and pernah tido hanya 2 jam setiap hari selama 3 hari! Still rileks and takdelah rasa nak pengsan or gelap mata tuu. Just hari ke-4 tu dah kena tido malam awal sikit jelah, nyenyak sampai pagi Subuh bangun macam biasa ?

Untuk pengetahuan uols jugak, Olin still menyusukan Nafisa, tu yang buat Olin kena cari something untuk TAMBAH TENAGA. Yelah, mana larat kalau sekadar nak harap nutrient dari makanan yang kita masak or beli tu. Tahu jelah, nutrient tu semua kan boleh jadi dah larut atau dah dissolve melalui proses masak tu. So berapa sangat lah percentage % nutrient yang boleh diserap oleh badan kita. huhu..

Olin ni bukan lah medical practitioner, tapi asbab berniaga produk kesihatan dan kecantikan ni, tahu laa serba sikit anatomi badan kita ni kann..

Actually badan kita ni, organ-organ kita ni, semua bermula dari SEL. Ada sel kulit, sel rambut, sel otak, dan sebagainya.

 Sel kita ni ada lapisan selaput tipis luar tau, yang bertindak untuk bawa masuk nutrien and bawa keluar waste. Alaaa macam filter gituuu

Actually kalau uols nak tahu, membran sel adalah struktur selaput tipis yang menyelubungi sebuah sel, memelihara perbezaan-perbezaan pokok antara isi sel dengan lingkungannya. Ia bertindak sebagai filter yang mampu memilih bahan-bahan yang melintasi dengan tetap memelihara perbezaan kadar ion di luar dan dalam sel.

 Kalau uols nak tahu, main ingredient dalam Celgynic Gold ni ialah Lecithin, plus other traditional herbs yang memang bagus untuk kesihatan. Herba-herba tradisional tu ialah Lingzhi, Cordyceps, Goji Berry, American Ginseng, dan Duzhong.

As you all might perasan, ada banyak Lecithin dijual kat luar sana, yang mana dijual hanya Lecithin only, bukan combine with herbs terpilih macam Celgynic Gold. Sebab tu Olin kata Gelgynic Gold ni special sikit hehe 

Okay apa benda lah Lecithin yang Olin duk tulis ni kannn.. Meh baca lagi okay ?

LECITHIN

Lecithin ni sebenarnya ekstrak kuning telur.

Ada sejarah about Lecithin ni tau. Lecithin berjaya diasingkan dari kuning telur pada tahun 1846 oleh ahli kimia bernama Perancis Theodore Gobley. Okay tu je sejarah dia yang Olin nak cerita. Panjang-panjang nanti uols ingat Olin cikgu Sejarah pulakkk hahaha..

Lecithin ni penting tau untuk sel badan kita, sebab ia kaya sangat dengan nutrient penting seperti Choline yang penting untuk fungsi mental dan perkembangan otak. So memang langkah bijak lah untuk parents beri anak-anak yang tengah sekolah tu, untuk enhance brain focus. Dose untuk kanak-kanak berlainan tau dari adults. Boleh consult dengan Olin nanti bila uols nak bagi anak tu okay..

Lecithin adalah salah satu daripada keluarga sebatian lemak yang dikenali sebagai Phospolipid. Sebahagian besar struktur membran sel badan kita ni terdiri daripada Phospolipid yang diperbuat daripada Lecithin. Tanpa adanya Lecithin, membran sel akan mengeras dan akhirnya sel-sel kita akan MATI!

Lecithin bantu untuk sihatkan membran sel kita so that lapisan selaput tipis luar sel kita ni boleh serap nutrient dan buang keluar waste dengan efektif!

  

Lecithin membantu memecahkan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yang kecil supaya lemak tu semua boleh dikeluarkan dari badan. So, organ-organ penting dan arteri dilindungi daripada pengumpulan lemak, menjadikannya berharga dalam pencegahan arteriosklerosis dan penyakit jantung.

Next ingredients yang ada dalam Celgynic Gold ialah herba-herba tradisional ni ?

LINGZHI

Lingzhi mengandungi sebatian aktif yang dikenali sebagai polisakarida. Pergh word ni dulu Olin baca pun pening apetah lagi nak sebut, terbelit lidahhh hahah.. Maafkan saya.. ?

Ia dapat meningkatkan fungsi imun dengan merangsang sel-sel darah putih (leukosit).

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa beta-glucan & gula kompleks yang terdapat dalam Lingzhi boleh mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser. Lingzhi mempunyai spektrum yang luas terhadap aktiviti antibakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria dan virus.

 

CORDYCEPS

Tradisinya, Cordyceps telah dianggap sebagai ejen utama bagi memulihkan tenaga, menggalakkan panjang umur dan meningkatkan kualiti hidup. Kebaikan Cordyceps dalam Celgynic Gold ni antaranya ialah: Meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan, menguatkan sistem imun badan, dan meningkatkan stamina serta sistem pernafasan.

 

AMERICAN GINSENG

           

Ginsenosides (Saponin)  yang terkandung dalam ginseng telah memberikannya ciri-ciri perubatan

Kebaikannya termasuklah:

Meningkatkan sistem imun. Menghalang pertumbuhan tumor. Meningkatkan prestasi dan kesihatan mental.

GOJI BERRIES

Mengandungi sumber vitamin C dan serat yang tinggi dan kalori yang rendah, kaya dengan antioksidan yang menyumbang kepada kesihatan mata.

No wonder lah Olin perasan sejak dah consume Celgynic Gold  selama tiga bulan ni, my sight macam dah okay sikit. If not, kalau tak pakai spek or lens, confirm pening kepala tau. Yelah, rabun sikit tu ada, tambah pulak ada history migrain. Heheh

DUZHONG

Duzhong ni actually is kulit kering dari Eucommia atau pokok getah. Fungsi dia ialah untuk menguatkan tulang dan otot, dan juga mengurangkan tekanan darah.

Hasil kombinasi semua ingredients ni, terhasil lah Celgynic Gold.

Apa KEBAIKAN Celgynic Gold ni ye?

Menyembuhkan & memperbaiki membran sel melalui Lecithin.

Menggalakkan kesihatan jantung dan saluran darah, kurangkan LDL tingkat HDL, mencegah pembentukan plak pada dinding arteri, mencegah aterosklerosis dan penyakit jantung.

Menguatkan daya ingatan dan kebolehan pembelajaran.

Menggalakkan kulit & rambut yang sihat.

Ejen pengemulsi yang semula jadi untuk memecahkan lemak tepu.

Membantu dalam penyerapan Vitamin A, D, E & K.

Meningkatkan sistem imun & ketahanan fizikal.

Memelihara kesihatan hati & mengurangkan risiko pembentukan batu karang.

  

Cara Pengambilan Celgynic Gold:

2 kali sehari selepas makan. Diambil pada waktu pagi dan waktu malam. Setiap kali 4-6 softgels.

HARGA Celgynic Gold:

Sebotol RM153 (120 softgels)

FREE POSTAGE when you inform me you are my blog readers yeayyy!

AGENT DIPERLUKAN!

Apa yang akan anda dapat sebagai Expert Agent kami ni kan? 

Hanya dengan registeration fee RM50 sahaja! Aduh murah sangat dah tu kann

Macam-macam tau uols boleh dapat! Masa Olin daftar agent dulu pun sama juga RM50 je, lepas tu mentor Olin ajar semuanya! FREE je tauuu

PERSONAL COACHING FREE

ONLINE COACHING FREE

KELAS PRODUK FREE

KELAS ONLINE MARKETING FREE

AYAT IKLAN FREE

TESTIMONIAL PRODUK FREE

TEKNIK5D FREE

BONUS BULANAN DARI SYARIKAT 

UNTUNG DARI JUALAN PRODUK

POTENSI TRIP MELANCONG VVIP FREE

POTENSI TABUNG KERETA

Aduhh macam-macam lagi! I’m willing to coach anyone passionate enough untuk ubah kehidupan ke arah yang lebih baik. InshaaAllah, aaminn.

Boleh contact Olin untuk pertanyaan atau order.

xoxo,

signature olinsafura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Olin Safura

Mompreneur. Mentor. Protégé. Student. Business owner at Top Leaders Circle. Pengguna tegar Premium Beautiful Corset. Tinggi? 176 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *