11 Tahun Bekerja Makan Gaji, Akhirnya Pilih untuk Berbisnes

 

Hari ni Olin nak share pengakuan dari one of my protege in this business. Hidayu asalnya beli Eziclean dengan Olin, dapat my contact details pun from this blog. Alhamdulillah masa berborak dengan beliau kat tepi jalan masa COD sabun tu beliau cakap memang dah ada Premium Beautiful cuma simpan dalam almari bahana tak pernah ukur sebelum tu.

.

Jom kita baca pengalaman beliau mula berniaga bersama Top Leaders Circle (TLC).

.

.

“Kalau ditanya pasal full time job dengan berbisnes..dua2 saya suka..sebab dua2 ada persamaan(bukan soal duit saja).

.

Study finance tapi rezeki saya pakai lab coat pegang pipet (kt tgn tu namanya pipet)..totally difference..Jangan tanya mcm mana boleh macam tu..saya pun tak tahu..semuanya dengan izin DIA..

.

Susah ke keje..?!! Mestilah susah..belajar dari bawah..step by step..pegang pipet pun ada caranya..bukan boleh main bedal jer…belajar dengan bos2 ,adik2 dan rakan sekerja yang dah banyak pengalaman dalam bidang ni (molecular work).Diam tak diam ..dalam suka dan duka hampir 11 tahun dan kat sini rupanya…

.

11 tahun bekerja tetap mula berjinak2 dalam bidang bisnes…sama la tu..yang ni pun saya start dari bawah..step by step..belajar dari master trainer,mentor dan TLC team..kaut sebanyak mana ilmu yang diberi..Susah ke…?! tipu la kalau saya cakap semuanya smooth jer kan..tapi untungnya dalam bisnes ni learning process yang sentiasa ada..sentiasa menepati kehendak dan permintaan saya..

.

Dah ade kerja tapi nak berbisnes lagi?!!
Memang la kalau ikutkan saya selesa jer dengan apa yang ada..pergi pagi balik petang..hari2 sampai 11 tahun.. Tiba-tiba baru sekarang rasa letih…letih nak kalut pagi2 sambil redah jammed..dah tua agaknya

.

Saya join bisnes sebab saya ada impian dan cita2 (tak tertulis kt sini panjang berjela)..
Kalau kerja sekarang mungkin perlu tunggu 20tahun lagi (pencen ler tu) baru blh capai impian tu kottt..Tapi dengan bisnes ni InShaaAllah 5 tahun akan datang saya sudah tahu di mana saya berdiri..Saya telah lihat dan saya yakin sebab buktinya ada di depan mata..

.

Tulis2 panjang letih mata yang membacanyer kannnn…sebenarnya nak bgtau..dalam hidup ni kita semua bermula dengan ‘kosong’ ..yang membezakan kita adalah ilmu..Ada ilmu..ada usaha..ada tindakan..adalah hasilnya.. merasa takut mencuba dan takut keluar dari comfort zone adalah normal sebab kita adalah manusia biasa..Berusahalah untuk berubah..kalau perubahan tu boleh bawa kebaikan dalam hidup kita dan orang sekeliling..”

.

.

Nak dengar pengakuan secara live? Klik sini >>> Pekerja Lab Buat Bisnes

.

Olin doakan Hidayu dan semua protege Olin capai apa yang perlu mereka capai dalam bisnes ni dengan pencapaian yang terbaik sepanjang hidup. Sebab mereka tahu apa BIG WHY mereka berbisnes.

.

For those yang tak tahu, kami ialah Premium Beautiful Expert Malaysia di bawah naungan founder TLC CDM Salha Zain, Ikon Sohonita Malaysia.

.

#TLCInspiringStory

.

xoxo,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Olin Safura

Mompreneur. Mentor. Protégé. Student. Business owner at Top Leaders Circle. Pengguna tegar Premium Beautiful Corset. Tinggi? 176 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *