PERNAH BISNES TAPI MELINGKUP? BUKAN KAU SORANG DEKNON. Akak pun sama dulu……

Tobat dah…taknak bisnes dah rasanya….

.

Tapi taktau lah, kalau dalam jiwa tu memang tahu dah, nak kaya mesti nak kena bisnes. 9/10 kekayaan tu datang dari perniagaan – semua orang tahu, tapi tak semua amek peduli.

.

Meh nak story sikit, Olin dulu boleh kata zero jugak la bisnes-bisnes ni. Dah pernah dah cuba-cuba berniaga online, jual shawl, jual pencukur bulu🙈 Pakai FB Ads takde org guide, main belajar pakai youtube. Tapi tu lah takde guide dari yang pakar kan. Ke laut la😭 Memang melingkup je bisnes tu semua. Lagi-lagi bila dah kahwin dan ada anak, tak boleh cope dengan bisnes and decide untuk stop, selesa dengan keadaan makan gaji masa tu. konon-konon selesa la masa tu…

.

Tapi tu lah, akhirnya rasa rugi buang masa sebab by the time anak dah dua, rasa terdesak jugak. Dengan gaji yang ada masa tu memang tak berapa nak cukup la nak menyimpan. Bank account savings tu patut tukar nama ke “akaun laluan”. Sebab gaji masuk lepas tu keluar balik tak dan-dan.

.

Jenuh pikir nak jual apa pulak lepas tu. nak mula balik bisnes online lama kononnya tapi rasa skills dah berkarat. Yelah, dah pernah melingkup..

.

Alhamdulillah olin jumpa TLC. Apa yg paling best berniaga dgn TLC nih?
TLC ajar buat CUSTOMER CARI KITA, instead of kita cari customer!

.

Seronok kan?? Tak payah stress asyik cari customer hari-hari sebab customer tu yang rela hati masuk kedai online kita😍 and banyak giler Olin belajar bukan je tentang bisnes tapi kehidupan sekali. Apa purpose kita bisnes ni? Kenapa nak kena bersusah-susah sekarang?

.

Ingat satu jer,

“long term gain, short term pain”

.

Now i teach my leaders buat benda yang sama. Kejayaan tu berjangkit, betul ke betul?

.

Jangan percaya Olin cakap ni, buat jer

.

#TLCinspiringstory

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Olin Safura

Mompreneur. Mentor. Protégé. Student. Business owner at Top Leaders Circle. Pengguna tegar Premium Beautiful Corset. Tinggi? 176 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *