Premium Beautiful : Bantu Kurangkan Sakit Belakang!

Assalamualaikummm

Alhamdulillah diberi kesempatan berblogging lagi. Hari ni Olin nak share testimoni Premium Beautiful untuk sakit belakang.. mana lah tahu kan, kita yang baca ni mungkin tak mengalaminya, tapi kalau uols ada family ke, kawan-kawan yang mengalami sakit belakang atau back pain ni, mungkin uols boleh bantu sharekan kebaikan dan benefit PB nih 

Sebelum tuh, Olin nak share sikit research yang Olin dah buat melalui Google. Yelah zaman canggih dah sekarang, anything pakcik Google boleh carikan kan. Hihi..

Olin pernah baca sakit belakang ni ada macam-macam sebab. Salah satunya ialah postur yang salah ketika kita berdiri, duduk, baring atau buat aktiviti harian. Bila hari-hari buat aktiviti yang sama with the same posture, stress pada tulang belakang kita. Tu yang jadi lenguh-lenguh, sakit-sakit. Badan kita penat nak tanggung. Bila pakai Premium Beautiful ni, tetulang PB yang magik tu membantu kita supaya mengekalkan postur badan yang betul, dalam masa yang sama, SELESA dengan ‘postur badan yang baru’ tuh. 

Ni salah satu survey yang telah dibuat oleh American Osteopathic Association, yang mana the most common pain areas paling tertinggi bila mana postur badan kita tak betul ketika duduk, ialah low back, atau bahagian belakang badan ke pinggang. Stress level adalah paling tinggi di kawasan ini so we have to do something to avoid this. 

Especially masa Olin masih bekerja dulu, uii 9am to 6pm duduk menghadap laptop or PC memang lenguh lahhh. Bayangkan if Olin kerja lagi macam tu for the rest of my life sampai pencen? No no cannot. Macam akan sakit belakang yang teruk je if Olin tak cuba usaha untuk betulkan postur badan. Atau Olin mungkin bongkok kot oh tidakk.. Sebab ada one of my friend masa Olin kerja kat bahagian Finance di salah sebuah property investment company dulu, SLIPPED DISC tau. Asalnya hanya sakit belakang je.. Rupa-rupanya.. Allahu..

Alhamdulillah asbab bila pakai Premium Beautiful, tulang belakang kita terjaga InShaaAllah 😍 Olin tak kata wajib elok ye tulang belakang, tapi kita sebagai manusia ni wajib kot usaha untuk elak penyakit. Untuk jaga fitrah yang Allah dah beri pada kita ni. Badan kita ialah anugerah Allah kan. Kena lah jaga elok-elok nahh

Ni antara perbezaan good posture and bad posture. Macam mana bad posture boleh buat sampai tahap kita tak berkeyakinan dengan diri kita. Isk3.. bahaya bahaya.. 

 

Nampak tak, point pertama back pain yang dia sebut. “Often caused by extended hours of poor posture..”

And macam mana pulak kita nak tahu postur badan kita ni betul ke tak??

Ni Olin just share apa yang Olin jumpa di Google search tau. Gambar ni sedikit sebanyak membantu untuk kita betulkan balik postur badan kita sewaktu melakukan aktiviti harian. InshaaAllah, salah satu usaha yang kita boleh lakukan ialah, dengan pemakaian Premium Beautiful yang mana ia berupaya membantu kita secara natural untuk postur badan yang betul.

Premium Beautiful juga telah diiktiraf oleh American Chiropractic Association. Chiropractic ni maksud dia kalau ikut Wikipedia.com macam ni lah..

“a system of complimentary medicine based on the diagnosis and manipulative treatment of misalignments of the joints, especially those of the spinal column, which are held to cause other disorders by affecting the nerves, muscles and organs.”

Bahasa Melayu dia lebih kurang macam ni lah, Perubatan untuk sendi-sendi badan kita yang beralih atau teralih (misalignments), terutamanya pada bahagian tulang belakang (spinal), yang mana boleh menyebabkan punca masalah kesihatan yang lain melalui masalah saraf, otot dan organ badan. Memang doktor pun recommend tau Premium Beautiful nihh, tak percaya? tengok testimoni ni.. even Carpal Tunnel Syndrome pun doktor suggest pakai PB..

Ni salah satu fresh testimoni asbab pakai Premium Beautiful sakit belakang dah hilang. Rawat peranakan sekali, siap dapat pakej hilang masalah keputihan lepas bersalin. Alhamdulillahhh

Ni antara kata-kata Nisa, 100% Olin copy dari post beliau di Facebook,

“Pb memang fenomena! Nisa start pakai sebab backpain sebab postur kita tak betul. Tak sangka pulak pb nih boleh menolong mengurangkan keputihan selepas beranak. Nisa sarung Pb lepas beranak dan shape pon berjaya maintain! Kita nak rawat masalah backpain sekali terawat peranakan sekali. Best kan?😍 

Sekarang takleh tinggal pb…mesti kena sarung kalau tak sarung rasa pelik πŸ˜‚ perut buncit pon dah xde padahal anak dah 1. Orang kadang2 ingat kita tak kawen lagi. Pb punya pasai la ni! 😍”

Bila fikir-fikir balik lepas baca testimoni Nisa ni kan, Olin dulu pun sakit belakang hilang gak lepas konsisten pakai Premium Beautiful. Lama dah kot tak rasa sakit belakang. Alhamdulillah. Actually PB memang terbaik untuk bantu sokong tulang belakang dan hilangkan sakit belakang! Selesa sangat nak pakai even waktu tidur!

Tahu tak ada jugak petanda kalau sakit belakang selalu tu salah satu tanda peranakan jatuhhh.. Ni untuk wanita lahh.. So elok pakai Premium Beautiful untuk naikkan peranakan dan jaga tulang belakang sekalii. Ehh even orang mengandung 4 bulan pun still boleh pakai PB tauuu, untuk reduce sakit belakang sebab perubahan bentuk tulang belakang ketika mengandung memang buat bakal ibu-ibu tak tidur malam!! Lenguh sana lenguh sini!!

Ni lagi satu testimoni asbab pakai Premium Beautiful, bantu kurangkan sakit belakang beliau jugak. Allahu, syukurnya jika produk yang kita jual nih dapat membantu ramai orang di luar sana untuk sihat. Cantik tu nombor dua as bonus. Yang penting sihat dulu!

Beliau terpaksa berurut setiap kali start sakit-sakit! Alhamdulillah sejak pakai Premium Beautiful secara teratur dan konsisten, kurang dah sakit belakang.

InshaaAllah, jika uols berminat untuk tahu lebih lanjut tentang Premium Beautiful dan bagaimana PB ni berupaya membantu masalah sakit belakang uols atau ahli keluarga atau kawan-kawan uols, boleh contact PB Expert sebab PB Expert je yang boleh assist you to get best size ever and servis yang tip top!

Yelah kita nak pakai Premium Beautiful ni nak support tulang belakang kita, mesti mahu pakai saiz yang selesa dengan badan kita. Some more PB ni ada lifetime warranty, kalau nak compare dengan korset lain di luar sana, nan hado lah lifetime warranty depa nak bagi aihhh πŸ˜‚

Nak tahu pasal harga terkini Premium Beautiful ni? Boleh tengok kat link ni okay.

HARGA TERKINI PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

So jangan tunggu lama-lama lah, takut sakit belakang yang mula-mula rasa lenguh sikit-sikit tu, end up jadi penyakit serius. Kena cepat-cepat cegah sebelum terlambat okayy

xoxo,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *