Premium Beautiful : Batu TOURMALINE dalam Premium Beautiful

Assalamualaikummm

Macam mana azam nak kurus tahun 2017 ni?

So far now dah end of February kan, boleh cuba check berapa berat you all. Untuk yang pakai Premium Beautiful especially my clients yang nak usaha untuk kurus tu, Olin akan check and monitor ukur lilit badan based on dah cangkuk ke berapa Premium Beautiful yang mereka pakai. As simple as that!

So today, Olin nak share lah bagaimana, atau lebih spesifiknya, apa benda yang buat si pemakai Premium Beautiful boleh jadi ramping and sihat ni.

Actually kalau you all nak tahu, Premium Beautiful mengandungi FIR (Far Infared Rays) yang dijahit in between bebenang Premium Beautiful, especially di bahagian lace setiap bahagian set Premium Beautiful tak kira Long/Short Bra, Waist Nipper and Long Girdle.

You all tahu tak bagaimana fiber FIR dalam korset Premium Beautiful dibuat? Apakah bahan yang digunakan untuk membuat fiber FIR?

Olin pun just recently know this masa brainstorming dengan mentor last week, padahal dah pakai Premium Beautiful lebih 2 tahun but yelah kita tahu nak pakai saje masa tu, tak fikir lah nak jual betul tak? hihihi.. so dah tahu ni wajib share kat umum lah so that you all tahu apa yang you all pakai.

So, you know what, fiber FIR dalam korset Premium Beautiful ni khas diperbuat daripada batu permata yang sangat berharga, Tourmaline.

Tourmaline adalah kristal mineral yang telah terbukti untuk memancarkan semula jadi sinar inframerah jauh (FIR).

Ni gambar batu Tourmaline yang asal (raw)

Kajian menunjukkan bahawa Tourmaline menggalakkan metabolisme haiwan dan tumbuhan. Ia juga membantu meningkatkan peredaran, mengurangkan tekanan, meningkatkan kecerdasan mental dan mengukuhkan sistem imun (Institut Niwa untuk Imunologi, Jepun, Int J. Biometeorol 1993 September 37 (3) 133-8).

Tourmaline kristal dihancurkan kepingan yang sangat kecil dan terjalin ke dalam gentian korset Premium Beautiful.

Sekitar tahun 1986, ia telah ditemui di stesen penyelidikan di Jepun bahawa, walaupun Tourmaline telah dipecahkan di bahagian yang lebih kecil, positif dan elektrod negatif yang wujud di akhir kedua-dua kristal, dan elektrod yang tidak pernah hilang kecuali Tourmaline direbus berhampiran 1000°C. 

 Kristal Tourmaline bukan murah dan proses menganyam Tourmaline ke dalam gentian FIR memerlukan beberapa teknologi yang dipatenkan dari Jepun. Jadi, ia menjelaskan mengapa korset Beautiful Premium seolah-olah menjadi sesuatu yang mahal.

Kelebihan Tourmaline

• Detoksifikasi

• Membantu kehilangan bantuan lemak

• Mengurangkan penahanan air

• Melancarkan peredaran darah

• Mengeluarkan sisa yang tidak perlu

• Membantu membersihkan hati dan buah pinggang

• Membantu menyembuhkan masalah kulit

• Pengurangan dalam maladies emosi seperti kebimbangan dan kemurungan

• Pelepasan dari penyakit akut dan kronik

• Membantu penghapusan logam berat, racun dan bahan karsinogen daripada badan kita

• Mengurangkan asid laktik dan asid lemak bebas

FIR atau inframerah jauh adalah satu bentuk tenaga yang selamat dipancarkan oleh Tourmaline. Tenaga ni akan menembusi, memanaskan dan meningkatkan aliran darah di titik hubungan. Paling berguna untuk keupayaan untuk memecahkan (dan berehat) dan molekul air sisa untuk pelepasan mudah toksin. Sinaran FIR yang dipancarkan oleh Tourmaline mewujudkan resonans di dalam badan yang sama seperti yang biasanya dijumpai di dalam air, in which si pemakai akan rasa kesan yang sangat menenangkan saraf. Tiga suku daripada tubuh manusia terdiri daripada air, secara tak langsung penyerapan resonans mewujudkan daya hidup yang meningkat dalam tisu hidup, meningkatkan tahap tenaga dan metabolisme meningkat.

Dengan kata lain, FIR akan menggetarkan molekul air dalam badan sekaligus meningkatkan tahap metabolisme badan si pemakai Premium Beautiful.

Lagi facts tentang Tourmaline..

“The far infrared rays that Tourmaline emits create the same resonance in the body as is normally found in water. This has a very soothing effect on the nerves. Three-quarters of the human body is composed of water, this form of resonance absorption creates increased vitality in living tissues, enhancing energy levels and increases metabolism.”

Ini lagi..

“This gem has been reported to actually have the power to boost sexual energy in men, as it increases the blood flow and circulation in the body. The gemstone is also reported as helping to ease emotions, increasing vitality and vigor in both men and women.”

Umum tahu bahawa kristal telah digunakan sejak zaman berzaman yang lalu untuk membantu mengukuhkan sistem imun, tenaga dan meningkatkan perasaan yang baik rasa kesejahteraan emosi.

Selain diberi pengiktirafan SUPERBRANDS, bertahan lama lebih 20 tahun di pasaran & ada lifetime warranty, Premium Beautiful memang selayaknya dimiliki oleh setiap wanita yang ingin gaya hidup sihat and cantik. Premium Beautiful adalah satu-satunya korset pelangsingan yang mengandungi teknologi FIR ni tau.

Jadi, seluruh tubuh setiap wanita memakainya akan memperolehi khasiat dari Tourmaline..

dan..

Bayangkan.. Bila kita pakai Premium Beautiful, tubuh kita bagaikan disalut

Kristal!!

xoxo,

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *