Virtual Class TLC : How To Overcome FEAR

โ€‹Assalamualaikummm

Memalam ni baru lepas habis Virtual Class with TLC (Top Leaders Circle) Master Trainers. Ni masuk kelas kedua dah Alhamdulillah. Malam ni actually SURPRISE CLASS by CDM Nur Fadzliah. Tajuk kebabom kan: How To Overcome FEAR. Fear tu bahasa melayu dia TAKUT lah..

Aduhh, memang terus teringat kisah lama.. alah bukan lama sangat, setahun yang lepas je hihi..

Masa nk mula meniaga dulu…and masa dah start berniaga pun…macam- macam Olin takut

Takut gagal

Takut tak balik modal

Takut nak cakap dengan orang

Takut kawan-kawan lari

Takut orang menyampah

Takut nak promote

Takut tak sempat

Takut takde masa

And the list is endless!!

Rasa macam takut gila sampai rasa nak give up. Or macam tak payah jelah nak mula tuh!

Tapi kami dalam TLC ni sangat beruntung, sampaikan bab buang SAKA TAKUT tu pun diajar step by step!!

Yelah…bila kita ni dah takde rasa takut…memang nak buat apa pun dah mudah lah kan

Meniaga mudah

Nak menjual mudah

Nak coaching biz partners mudah

Takut Allah je sudah.. heheh

Teringat masa dua minggu pertama Olin start bisnes.. Lebih kurang 10 orang kot yang Olin approach, semua reject.. Ye, Semua Reject. 

Ada yang kata, 

“Nanti lah Olin, I belum nak pakai PB lagi” “Takpe lah Olin, tak cukup duit nak beli laa PB kau ni” “Eh aku dah ada lah PB, almari yang pakai” 

๐Ÿ˜… Masa tu rasa apa lah yang aku dah buat ni?

Dah lah masa tu Nafisa baru 4 bulan, busy gila layan dua anak kecil and husband pun selalu balik kerja lewat and hari sabtu pun kerja, dengan kerja as a Manager kat telco company yang memang memerlukan fast decision fast action. Bila masa nak pergi fitting client, bila masa nak pergi sharing bisnes. Rasa macam down gila masa tu.. Rasa nak give up, rasa nak berhenti je, dalam hati masa tu cakap, 

“Alah aku baru dua minggu je start, boleh kot bila habis je set modal lepas tu berhenti jelah bisnes kan.” 

Punya lah nak rationalise kan apa yang Olin dah buat masa tu. Nak sedapkan hati sendiri ๐Ÿ˜‚

Tapi satu benda yang buat Olin tetap teruskan jugak walaupun kena reject lebih 10 kali tu.. 

MARUAH

Benda ni tak boleh buat main kot. Siapa pun tak suka kalau maruah diperkotak katikkan. Kannn

Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang- alang buat bisnes, biar sampai jadi jutawan! Tu yang mentor cakap

Memang dalam bisnes akan ada naik turun, that one memang I admit. Tapi tipu lah kalau bekerja makan gaji pun takde naik turun. Time KPI baru tahu lah upside downnya kan? Huhu.. 

What if, kalau masa tu Olin stop?

What if, kalau masa tu Olin give up?

What if, what if.. 

Memang sampai bila2 orang takkan percaya nak berbisnes dengan Olin kot. 

“Dah kau separuh jalan bisnes confirm2 laa orang takut nak jadikan kau mentor dia.” 

Itu laa antara ayat2 yang duk rolling kat minda Olin, even sampai sekarang pun. Sebab tu Olin tak boleh berhenti. And my natural being bila buat kerja mesti sampai habis ๐Ÿ˜…

Diam tak diam, setahun berbisnes Magiccloth ni, ingatkan siapa laa nak beli dengan aku nih. Sat lagi, eh berpuluh orang dah beli rupanya. Tu belum kira yang my biz partners jual lagi! Alhamdulillah

Nak tahu pasal Magiccloth ni boleh klik sini okay

MAGICCLOTH POWER

So…

TAKUT MENDAA??

Selama nih nak buang SAKA TAKUT tuhhh bukan main payahhh, duk takut saje! Bila dengar LIVE dari CDM Nur, ya Allah beruntungnya TLC Protege! Especially yang baru-baru nih. Untung sangat!!

Beruntungnyaa lah berada dalam jemaah TLC and PB Angels nih, ilmu bisnes FREE jer!

Kalau uols berminat nak tahu, Olin boleh share kat uols. Don’t worry lah, bisnes HALAL produk pun HALAL ๐Ÿ˜

Jom chitchat!

xoxo,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *