Boleh Ke Pakai Premium Beautiful Korset Sewaktu Workouts (Bersenam Jogging Gym atau Zumba)?

KORSET KAN KERAS, KALAU PAKAI KORSET KERAS NANTI JADI MACAM ROBOT. DAH TU MACAM MANA NAK SENAM? . Jap jap.. sebelum uols terjah akak dengan pelbagai soalan lain, akak nak minta uols tengok dulu gambar kat bawah ni. Rasanya semua orang… Continue Reading

5 Perkara Ibu Menyusu Bayi Wajib Tahu Untuk Elak Bengkak Susu!

“Makkkk tolong Lin makkk…” “Hah kau dah kenapa??” “Sakitnyaaaaa dada Lin ni makk!” “Patut lah, dah BENGKAK SUSU lah ni, kau baru sehari bersalin memang lah macam ni, ni susu tak keluar laa ni, anak kau pun asek nangis je ni… Continue Reading

Berat Badan Kategori Sihat Atau Tidak? DIY Cara Mudah Nak Pastikannya

“Okay kot ni, baru naik 5kg jer, minggu depan start kerja turun lah balik ni” . Selang seminggu, . “Eh, apesal naik lagi 5 kg?! Ahhh…okay je ni, chubby-chubby sikit apa salahnya……tapi, okay ke berat aku ni? . Kategori sihat… Continue Reading

Berpantang Sendiri…Boleh ke aku ni? Ketahui tips berpantang sendiri yang ibu perlu tahu!

“Alamak, mak pergi haji masa aku bersalin ni nanti..macam mana ni, nak kena BERPANTANG SENDIRI?” . Kebiasaannya, lepas bersalin mak kita la yang selalu menjaga kita untuk berpantang kan. Kalau tidak pun, ada mak mertua. Tapi, kalau tak berpeluang? Apa… Continue Reading

Salam Kemerdekaan Dan Selamat Hari Raya Aidiladha!

. Closing ceremony Sea Games malam tadi sangat lah memberi impak besar pada industri sukan tanah air dan antarabangsa. Bangga kan sebagai anak Malaysia! Kebetulan pulak kena tarikh dengan dalam bulan kemerdekaan ni, sambung dengan Hari Raya Aidiladha! . Akak… Continue Reading

11 Tahun Bekerja Makan Gaji, Akhirnya Pilih untuk Berbisnes

  Hari ni Olin nak share pengakuan dari one of my protege in this business. Hidayu asalnya beli Eziclean dengan Olin, dapat my contact details pun from this blog. Alhamdulillah masa berborak dengan beliau kat tepi jalan masa COD sabun tu… Continue Reading

3 Dosa Besar Orang Pakai Bengkung

*Entry ni khas untuk Bengkung Moden ye bukan Bengkung Tradisional* . Banyak bengkung di pasaran, tapi apakah 3 dosa besar yg selalu orang buat bila pakai bengkung? . 1) Silap saiz bengkung Bengkung moden biasanya datang dengan saiz tertentu mengikut… Continue Reading

PERNAH BISNES TAPI MELINGKUP? BUKAN KAU SORANG DEKNON. Akak pun sama dulu……

Tobat dah…taknak bisnes dah rasanya…. . Tapi taktau lah, kalau dalam jiwa tu memang tahu dah, nak kaya mesti nak kena bisnes. 9/10 kekayaan tu datang dari perniagaan – semua orang tahu, tapi tak semua amek peduli. . Meh nak story… Continue Reading

Antara Sebab Mengapa Wanita Silap Memilih Bra!

Assalamualaikummm… . Hari ni tajuk agak simple tapi berat. hahaha.. macam mana tu kan? Berat kalau salah pilih! huhuhu.. . Cuba check ni. Pernah tak uols rasa tak selesa pakai bra (coli) yang baru dibeli? Nak tukar macam segan, last-last… Continue Reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...