5 Perkara Ibu Menyusu Bayi Wajib Tahu Untuk Elak Bengkak Susu!

“Makkkk tolong Lin makkk…” “Hah kau dah kenapa??” “Sakitnyaaaaa dada Lin ni makk!” “Patut lah, dah BENGKAK SUSU lah ni, kau baru sehari bersalin memang lah macam ni, ni susu tak keluar laa ni, anak kau pun asek nangis je ni… Continue Reading

Berat Badan Kategori Sihat Atau Tidak? DIY Cara Mudah Nak Pastikannya

“Okay kot ni, baru naik 5kg jer, minggu depan start kerja turun lah balik ni” . Selang seminggu, . “Eh, apesal naik lagi 5 kg?! Ahhh…okay je ni, chubby-chubby sikit apa salahnya……tapi, okay ke berat aku ni? . Kategori sihat… Continue Reading

Berpantang Sendiri…Boleh ke aku ni? Ketahui tips berpantang sendiri yang ibu perlu tahu!

“Alamak, mak pergi haji masa aku bersalin ni nanti..macam mana ni, nak kena BERPANTANG SENDIRI?” . Kebiasaannya, lepas bersalin mak kita la yang selalu menjaga kita untuk berpantang kan. Kalau tidak pun, ada mak mertua. Tapi, kalau tak berpeluang? Apa… Continue Reading

Salam Kemerdekaan Dan Selamat Hari Raya Aidiladha!

. Closing ceremony Sea Games malam tadi sangat lah memberi impak besar pada industri sukan tanah air dan antarabangsa. Bangga kan sebagai anak Malaysia! Kebetulan pulak kena tarikh dengan dalam bulan kemerdekaan ni, sambung dengan Hari Raya Aidiladha! . Akak… Continue Reading

Antara Sebab Mengapa Wanita Silap Memilih Bra!

Assalamualaikummm… Hari ni tajuk agak simple tapi berat. hahaha.. macam mana tu kan? Berat kalau salah pilih! huhuhu.. Cuba check ni. Pernah tak uols rasa tak selesa pakai bra (coli) yang baru dibeli? Nak tukar macam segan, last-last tak pakai… Continue Reading

Premium Beautiful Boleh Mengembang Tak? Kalau Pakai Lama-lama Takkan Jadi Longgar Ke?

Bismillah.. Assalamualaikum uols! Hari ni Olin nak share salah satu soalan yang biasa ditanya oleh client yang biasa pakai korset tapi baru nak mencuba pakai Premium Beautiful.. “Premium Beautiful ni kalau lama2 pakai nanti longgar tak? maksud akak, dia loose… Continue Reading

Tips and Tricks Pakai Premium Beautiful Cara Mudah Ketika Membuang Air

Assalamualaikummm!! . Saje nak tanya uols lepas sahur tu biasanya uols buat apa? Kalau Olin selagi budak-budak ni belum bangun, ada jelah kerja mak-mak yang akan Olin buat. So far bab siapkan beg sekolah dah takde masalah sebab dah susun… Continue Reading

Tak Banyak Like and Comment Kat Facebook / Instagram Sebab…..

Assalamualaikumm Saje nak cakap something nihh.. bukan laa meluah perasaan tapi nak clearkan persoalan kawan-kawan yang bertanya. “Kenapa kau post tu takde pun orang like beribu-ribu. hahahah..” heheh.. Olin take it as a challenge and Olin faham, kenapa mereka tanya.… Continue Reading

Diamond Night April 2017 : Part 2 : Showcase Infinence by Rizman Ruzaini Designer Hijab Essential, Essential+ dan Stellina : Shawl RAYA 2017

Assalamualaikummm! Dah janji kan nak update entry pasal Rizman Ruzaini’s showcase masa Diamond Night last month. Seriously uols lawa-lawa sangat shawl diaaa.. nak tengok takk?? Tapi tengok SHAWL je tauu. Baju Rizman Ruzaini tu memang menggugat jugak hahaha.. lagi-lagi nak… Continue Reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...