Premium Beautiful Malaysia : Olin Safura The Premium Beautiful Diva

Premium Beautiful Malaysia : Olin Safura The Premium Beautiful Diva

Akhirnya, Sis Dah Vaksin 1st Dose AZ 12 Julai 2021!

www.olinsafura.com

Hi ladiesss.

Baru sempat nak tepek kat blog setelah sekian lama tak update. Bukan bersawang lagi dah ni, tapi siap pakej bersarang anai-anai agaknya blog ni ye. hahaha. Takpela, nanti sis belanja uols video my transformation with Premium Beautiful & Thera setelah bersalin czer anak ketiga in 2019 (boleh baca pengalaman sis bersalin baby A ok!)

Alhamdulillah. Last July 2021 sis akhirnya dapat 1st slot appointment untuk vaksin Covid-19. Sedar tak sedar dah masuk 2 tahun kan kita bergelumang dengan makhluk Allah yang tak nampak dek mata kasar ni (Coronavirus ok, nanti ada yang ingat sis cakap pasal hantu pulakk nayaa hahah).

So here are my tips untuk wanita bertudung yang nak pergi vaksin, selain uols pakai baju muslimah yang ada zip kat lengan tu (melambak pulak tetiber lalu kat facebook sis tapi sis tak beli pon haha), sis pakai T-shirt with cardy (senang nak selak sleeve without exposing our hand entirely), seluar dan kasut yang selesa (sport shoes better!) and of course Therapants! Sis cucuk vaksin di WTCKL. Jadi jalan kaki few hundred steps juga laa. Amazingly when we wear Therapants, TAK LENGUH ok! Niceeee kannn.. boleh kurus kaki lagi hahaha (ayat nak sedapkan hati kikikiki).

Okk itu je nak citer pun pasal vaksin ni. My 2nd dose will be in September 2021. 9 weeks gap untuk Astra Zeneca. warghhhh lamaaaaa… tapi ohh nak citer 1 lagi. Efek AZ ni lepas cucuk memang sis kena PENING KEPALA tahap nak hantuk dinding weh sakit diaa. mashaaAllah, migrain sis dedulu pun takde seteruk itu. haha.. fortunately selain sakit kepala and lenguh tangan and lesu badan, sis takde demam ke apa. so ALHAMDULILLAH!

Well, till next time! daaaaa……..

LOVE,,,,,

olinsafura >>>> your trusted Premium Beautiful & Thera Expert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Whatsapp Me!